Jump to content
Ieškoti
  • Daugiau nustatymų...
Rasti rezultatus, kurie...
Rasti rezultatus...

Las-Venturas.LT | 0.3.7 klientas

Prisijungę žaidėjai: 0 / 200

Versija: LV 7.7.6


White_Heroin

Blogas #3 Žemas Emocinis Intelektas

Rekomenduoti pranešimai

Žemas Emocinis Intelektas

  Turbūt nėra nieko labiau erzinančio, kai neišmanėlis sako, kad viską žino. Pavyzdžiui, taisyklingai parašytą žodį jis ištaiso į netaisyklingą ir tikina, kad jūs neišmanote gramatikos. Tokių situacijų būna ir daugiau, tarkime, nuobodus save vertina kaip humoro asą, ne itin meniškas tikina, kad yra kone Salvadoras Dali ir panašiai. Greičiausiai visi šie žmonės išties turi panašumų vienas su kitais – tai menkas emocinis intelektas. Gerai išlavintas emocinis intelektas atskleidžia tai, kad žmogus save gerai pažįsta, įvertina gerąsias ir blogąsias puses, stengiasi tobulėti, kovoja su trūkumais, kurie jam ir aplinkiniams trukdo gyventi. Žemo emocinio intelekto ženklas: jeigu jaučiate, kad jūsų niekas nesupranta, nevertina, negerbia, neįvertina pastangų, neteisingai kritikuoja. Kai jausmai nevaldomi, kyla emociniai sprogimai. Aukštas emocinis intelektas žmogui padeda tinkamai sureaguoti į jį užklupusius jausmus, juos suvokti, suvaldyti ir įvertinti. Turintiems žemą emocinį intelektą tai padaryti yra gerokai sunkiau, kadangi jeigu jūs nesuprantate savo jausmų – kaip juos galima suvaldyti? Natūralu, kad emocinės audros ir sprogimai dažnai kitų įvertinamai kaip neadekvatumas. Žemo emocinio intelekto ženklas: dėl savo išsišokimų jūs kaltinate visus kitus žmones, draugus, aplinkybes – tik ne save. Taip nutinka instinktyviai, kadangi jūs nesuvokiate, kad patys tapote emocinių sprogimų priežastimi. Jūs šioje situacijoje prisiimate aukos vaidmenį.Dažnai tie, kurių emocinis intelektas nėra aukštas, nesupranta nei savo, nei kitų jausmų, yra neempatiški. Natūralu, kad jiems sunku suvokti, kada ir kaip reikėtų demonstruoti jausmus.

Žemo emocinio intelekto pavyzdžiai: 

Jiems kiti žmonės neįdomūs, jie nenori jų pažinti, suvokti, kas slepiasi už tam tikrų poelgių ribų, jie jaučia neigiamas emocijas, tačiau nesupranta, dėl kokių priežasčių taip vyksta, jie susitelkę tik į save ir nepamato, kad kitiems reikia pagalbos,  jie bijo klaidų, nepasimoko iš jų, sunkiai sugrįžta „į save“ po nesėkmių, nuolatos išgyvena tai, kas nepavyko; Jie sunkiai adaptuojasi, nemėgsta permainų, jie nemoka klausyti ir klausytis.

 

  • Patinka 2

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Share on other sites

"Turbūt nėra nieko labiau erzinančio, kai neišmanėlis sako, kad viską žino. Pavyzdžiui, taisyklingai parašytą žodį jis ištaiso į netaisyklingą ir tikina, kad jūs neišmanote gramatikos." Taip, taip ir taip. Blogas nesveikai įtraukiantis, smagu, kad gyvini šį projektą su tokiomis rašliavomis, nes čia next level.

  • Patinka 1

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Share on other sites

Kaip sako mano psichologija „protingesnių ar durnesnių nėra, visi savaip unikalūs“. Todėl šįkart nesutiksiu su tavo nuomonę ir galiu pasakyt tik, kad visokių visada yra ir visada visokių yra. Manau, kad tai tik skirtingas žmogaus mentalitetas dėl kurio tikrai nereikėtų kažko peikti.

  • Patinka 1

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Share on other sites
Svečias
Ši tema yra užrakinta.
×
×
  • Kurti naują...