Jump to content
Ieškoti
  • Daugiau nustatymų...
Rasti rezultatus, kurie...
Rasti rezultatus...

Las-Venturas.LT | 0.3.7 klientas

Prisijungę žaidėjai: 1 / 200

Versija: LV 7.7.7


Laurynas_Joma

(Diskusija) Kodėl yra verta mokytis iki 12 klasės?

Rekomenduoti pranešimai

Sveiki, nusprendžiau sukurti diskusijų temą, kurioje jūs mieli forumo nariai ir lankytojai galėtumėte išreikšti savo nuomonę apie būtent šiuos klausimus.

Kodėl verta mokytis iki 12 klasės? Kodėl kai, kuriems užtenka ir 10 klasių. Kodėl žmogus baigęs 10 klasę turi geresnį darbą? Ar jūs eisite tik iki 10 klasės?

Taigi linkiu aiškiai ir tiksliai pateikti savo nuomonę. 🇸🇴🇸🇴🇪🇭

Ir kiekvenas atsakymas bus įvertintas reputacijos tašku. ;)

  • Patinka 1
  • Naudinga! 1

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Share on other sites

Švietimo sistemos rėmai (Mokykla » Aukštoji mokykla » Karjera :rolleyes:). Lietuvoje yra įprasta, kad po ilgų mokymosi 12 metų mokykloje - reikia stoti į Aukštąją Mokyklą (AM), nes kaip kitaip? Kaip žmogus be aukštojo išsilavinimo? „Nerasi darbo!“, „Tėvai neišlaikys“, „Dirbsi valytoju“, „Maximoj krepšiukus stumdysi“ ir etc.

Kodėl žmonės įgiję aukštąjį išsilavinimą kartais uždirba mažiau, negu tas, kuris ten nesimokino? Todėl, kad žmogus buvo natūraliai įgrūstas į rėmus. O rinka yra žiauri. Lietuvoje diplomuotų absolventų yra daugybė. Mes, vieni pirmųjų Europoje turintys didžiausius baigusiųjų AM skaičius, nors atlyginimų skaičiais girtis tikrai negalime.. :D

Grįžtant prie klausimo. Ar verta mokytis? Faktas, kad taip. Todėl, kad įgijamas vidurinis išsilavinimas. Pirmiausiai, tikrai ne todėl, kad tas popieriukas visgi labai bus reikalingas, bet ir dėl to, kad žmogus iš tiesų įgys svarbių žinių (tiesa, ar pati mokykla visados suteikia kokybiškai? Absoliučiai kita tema :D). Ir vėlgi, ar po mokyklos baigimo tikrai verta iškart stoti į AM? Čia jau diskusija ir kita medalio pusė. Daugelis stoja nežinodami, kuo bus baigę studijas, ką studijuos, o tiesiog iš inercijos - nes „reikia“.

Nors, pats šiuo metu studijuoju. Savo studijomis džiaugiuosi. Daugmaž žinau, kuo norėčiau būti po studijų. Ir esu fuckin pasikėlęs grybas (credits Aivis_Vrc), nes pasitikiu savimi - žinau savo galimybes ir turiu savo tikslus. Taip pat, dar neturėjau nei karto, kada būčiau gailėjęsis savo pasirinkimu. Dėl to, esu laimingas ^_^

  • Patinka 3
  • Naudinga! 2

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Share on other sites

Tavo asmeninis reikalas ir pasirinkimas ar tur nori baigti visiškai pilnai 12 klasių, ar 10 klasių, aš kadangi lankiau vidurini mokykla, as galvoju eiti į profesinę mokykla, ir įsigyt profesija tarkim automechanikus, ar autoelektrikų, ar kita, žinoma jei nori kažko aukščiau baigti 12 klasių, gauti geras pažymas ir ir įstoti koki nors universiteta, tau aišku darba geresnį susirasi, ar užsienį, mano nuomene yra baigti 10 klasių, ir įstoti į profesijos mokykla, tarkim aš jau turiu profesija įsigyjes vidaus apdailos darbai, patikėk manim už kvadrata tarkim kokius mokėtu 4 eurus, bet už tai geri pinigai eina tu tūkstančiais užsidirbtum nei tuose universitetuose dar mokintis reikėtu, nors tau 30 metų, tu gali visas profesijas įsigyti šaltkalvių, elektriku, santechikų ir visa kita. :)

  • Patinka 1
  • Naudinga! 2

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Share on other sites

Nu jooo, klausimas tai toks neblogas xD ir pamėginsiu į jį atsakyti. Manau verta baigti 12kl, gal būt todėl, kad vėliau galėtum ramiai gyventi, norėdamas kažkur mokytis toliau ir pnš, aš galvoju, kad tas baigimo atestatas, gali praversti gyvenime, tačiau nebūtinai to reikia, norint uždirbti pinigus, visais laikais reikėjo turėti galvą ir mąstyti, kaip pragyventi. Čia tas pats, gal būt jei ir ne baigei 10kl, gali žymiai geriau gyventi, nei tas kuris baigė aukštąjį, tačiau ne kiekvienas taip sugeba ir ne kiekvienam tai lemta. Asmeniškai man, nebuvo būtina baigti 12kl, tačiau nusprendžiau pabaigti. Šiuo metu, dar pats nežinau kuo noriu būti, tačiau svajonę turiu. Svarbiausia reikia žinoti, ko Tu nori ir jeigu žinai, tada supranti, ar Tau būtina baigti 12kl ar ne xD

  • Patinka 1

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Share on other sites

Atsakant iš karto į klausimą - manau, kad verta. Pats esu abiturientas ir supratau, kad visgi reikėtų mokytis tik dešimtoje klasėje. Manau, kad kiekvienas turime kitokių tikslų ir svajonių ir vieni jau žinome ko norime iš gyvenimo, o kiti dar ne. Jeigu tu dar nežinai kuo nori būti, tai manau, kad verta pasibaigti 12 klasių, nes tas popieriukas tikrai gali praversti ir būti naudingas ateityje, tačiau jeigu žinai kuo nori būti ir tai tau jau dabar patinka - suabejočiau ar apsimoka švaistyti laiką. Asmeniškai pats esu klaustuko vietoje ir nusprendžiau tiesiog mokytis ir iš mokyklos pasiimti viską ką galiu, nežinau ar ateityje pravers, tačiau manau, kad tikrai geriau, nei nesimokint ir nieko neveikt.

  • Patinka 1

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Share on other sites

Kiekvienas žmogus turi turėti savo tikslą, apsisprendima. 10 klasiu baigiant, turi žinoti ką veiksi tiksliau ką dirbsi, igausi patirties. Turiu draugų kurie baigė 10 klasių, padirbo 4men Lietuvoje prie izoliavimu ir dabar komandiruote turi Danijoje ir gauna po 14 euru i valanda. Zmogui darbas patinka, jei esi paprastesnis žmogus nenori greitu pinigu tada 12 klasiu pasibaigi, ir pabaiges dirbi Lietuvoje. 

  • Patinka 1

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Share on other sites
Svečias
Ši tema yra užrakinta.
  • Nariai, šiuo metu skaitantys   0 nariai

    Nėra registruotų narių, kurie peržiūrėtų šį puslapį.

  • Nariai, kurie skaitė šią temą   1 narys

×
×
  • Kurti naują...