Jump to content
Ieškoti
  • Daugiau nustatymų...
Rasti rezultatus, kurie...
Rasti rezultatus...

Las-Venturas.LT | 0.3.7 klientas

Prisijungę žaidėjai: 2 / 200

Versija: LV 7.7.7


Bruno_Linn

bruvno blog [#1] - vienas iš pirmų darbų (IRL)

Rekomenduoti pranešimai

giphy.webp?cid=5a38a5a2c85a809b236257381

 

Hello! Iš neturėjimo ką veikti sugalvojau parašyti "blog'ą", bet.. nenorėjau jį rašyti kaip daugelis apie savo SA:MP "istoriją/pasiekimus ir pnš" arba tai, kai "jie atsirado las-venturas.lt serveryje ir t.t.

Todėl sugalvojau šį kartą parašyti apie savo vieną iš dirbtų darbų.. kadangi net'e galima rasti "milijoną" "slaptų video" kaip dirba šį darbą dirbantys.

Tai tas darbas, kuriam yra skirtas šis blogas yra KURJERIS. Šį darbą gaila, bet teko dirbti trumpai, kadangi tai buvo darbas su terminuota sutartim.. blog'e..

Tai visų pirma kaip aš atsiradau šiame darbe? Mhm.. grįžęs į Lietuvą po metų UK pradėjau darbo paiešką ir pastebėjau skelbimą, kuriame ieško kurjerio arba tiksliau vairuotojo - ekspeditoriaus. Iš pradžių net nesiunčiau CV nurodytu el. paštu, tiesiog.. paklausiau ar didelė problema, kad nėra 2m. vairavimo 'stažo' ir greitai gavau atsakymą/prašymą atsiųsti savo CV. Ėjo dienos, savaitės ir maždaug.. beveik po mėnesio, kai jau nesitikėjau sulaukti "žinių", gaunu skambutį, pakeliu ragelį ir pasako, kad skambina iš "siuntų tarnybos" ir kviečia į darbo pokalbį sekančią dieną, aišku aš pasakau, kad atvyksiu. Ir ateina tas laikas, kai reikia "išvaryti"į Klaipėdą dėl to pokalbio. Prieš išvažiuojant pasižiūriu "įmonės" adresą, pasižiūrėjau per Google Maps ir žiūriu, kad jie randasi tarp kažkokių garažų/sandėlių, tai galvoju WTF? Rimtai? Čia? Tai, kad pasitikslinti pasiskambinu ir paklausiu adreso, pasirodo tas pats adresas.. Po maždaug 20-30min. jau esu vietoj. Ant sienos prie įėjimo kabo "iškaba" su įmonės logotipu. Įeinu į "ofisą" esantį sandėlyje, jeigu tai galima pavadinti ofisu. Ofisas su dvejomis, stipriai apiplyšusiomis, odinėmis ofiso kėdėmis. Pokalbis trunka gan trumpai, gal net iki 5 min. Juo metu papasakojo apie patį darbą, paklausia ar esu vairavęs vadinamąjį "mikriuką", aš atsakau, kad esu, nors.. "nixuja" neesu jo vairavęs.. Dar paklausia ar pažįstu pietinę Klaipėdos dalį, nes pasirodo teks šitą dalį "aptarnauti", aš aišku ir vėl atsakau teigiamai, nors.. iš tikrųjų toje Klaipėdos dalyje mano apsilankymų skaičių per visą gyvenimą būtų galima suskaičiuoti ant dviejų ar net vienos rankos pirštų. Pokalbio pabaigoj gaunu atsakymą, kad esu priimtas ir kad turėčiau atvykti pirmadienį, kadangi pokalbis vyko penktadienį.

Ateina pirmadienis, jau apie 8 val. ryto esu vietoj, parodo "kurjerį", su kuriuo teks važinėtis visą darbo dieną ir "stebėti" jo darbą. Kad greičiau baigtųsi "pasiruošimas" darbui ir greičiau prasidėtų pats darbas, jis paprašo sukrauti visas siuntas į tą "mikriuką". Po kokių 10 min. išjudam. Pasirodo "važinėsimės" ne po pietinę Klaipėdos dalį, o po netoliese esančius miestus - Palangą & Kretingą. Bevažiuojant į Palangą, užsukam į Karklę greit priduoti vieną siuntą. O po to toliau į Palangą, pirmiausią prie paštomato, kadangi pasirodo siuntas į juos PRIVALOMA pristatyti iki 10:30, to nepadarius yra skiriamos nuobaudos. Išimam iš to paštomato neatsiimtas arba siuntimui kitur "priduotas" siuntas, o jas keičiam naujom siuntom. Tai pabaigus prasideda mano nuomonė didysis užsipi*inėjimas - pristatymas klientams į jų namus ar įmones. O užsi*inėjimas todėl, nes.. ar tai neatsiliepia kai skambini pranešti, kad siunta greit bus pristatyta ar prašo tą siuntą įdėti į paštomatą, kuris jau pilnas. Bet tą kart pavyko greitai apsisukti.. Kadangi.. darbą pradėjom maždaug 8:30, o apie 13 - 14val. jau buvom grįžę į sandėlį. 

O dar po kelių dienų "išleidžia" mane dirbti vieną patį - savarankiškai. Ir kiekvienas rytas sandėlyje prasidėdavo nuo "paskirtų" prekių įtraukimą į duotą "asmeninį" "scanner'į", "klientų, kuriems reikės priklausyti duomenų" atsispausdinimu ir pačių siuntų susikrovimu. Ir taip kiekvieną ryta.. Išvažiuoji iš sandelio, nuvažiuoji į paskirtus paštomatus, o po to paimi darbinį android'ą ir prasideda.. "Labas rytas, kurjeris trukdo".. ir taip žadini žmones, jiems pristatai siuntas.

Praėjus maždaug savaitei ar dviem pasikviečia mane į tą "ofisą" ir pasako, kad turi pasiūlymą užsidirbti dar daugiau (iš karto pasakau, kad atlyginimas tikrai ne minimumas), pasirodo, kadangi artėja šventės, nors iš tikrųjų iki artimiausių švenčių (Kalėdų) dar 3 mėnesiai liko reikia žmonių, kurie galėtų naktį sandelyje skirstyti siuntas. Aš sutikau, nes.. visų esu tas "naktinėtojas", todėl ar taip ar taip.. mažai naktimis miegu.. Tai nuo to laiko mano darbo pradžia buvo nebe 8 val. ryto, o 3 val. nakties..

TURBŪT DAUGELIUI KYLA KLAUSIMAS KAIP SIUNTŲ TARNYBOSE YRA SKIRSTOMI SIUNTINIAI?

Tai.. visų pirma pasakysiu, kad per tą naktį nuo 3 val. iki 8 val. prie sandelio privažiuoja 2 "fūros" su iš Vilniaus ir Kauno padalinių, pats "fūros" vairutojas su "forkliftų" "suvežioja" siuntas, kurios būna "sukrautos" į tokias galima sakyti iš didelių kartono lakštų padarytų "dėžių". Vienos iš tų siuntų skirtos į paštomatus, kitos pristatymui į nurodytus adresus.. Galiu pasakyti paštomatų siuntų skirstymas "žiauresnis". Ir čia gausit klausimą kodėl kartais gaunat "dūžtančias" siuntas tiesiog sudužusias į "šipulius".. Kad pats skirstymas greičiau eitųsi, siuntos yra tiesiog mėtomos į kitas "kartonines dėžes" (tokias pačias, kuriose būna pristatytos į sandėlį). Ir retai yra kreipiamas dėmesys į tai, kad ant siuntų yra parašyta, kad jų nemėtyti ar nevartyti.. Kažkada tai dar dirbant bandžiau "suskaičiuoti" kiek per tas 5 valandas suskirstom siuntų. Tai galiu pasakyti, kad.. daugiau kiek pavyko ir kiek teko "suskirstyti" jas.. buvo apie 4 - 5 tūkstančiai siuntų, bet.. tai jau buvo tas laikotarpis, kai siuntų kiekis buvo tarkim dvigubai didesnis, nors kaip minėjau iki švenčių buvo dar ilgas laiko tarpas.

PASKUTINĖS DIENOS DARBE

Trumpai papasakosiu ir apie paskutines dienas darbe, kadangi.. tai buvo rugsėjo vidurys.. ir taip išėjo, kad.. 2019-tais rugsėjo 13-ta buvo PENKTADIENIS. Tomis paskutinėmis dienomis man jau buvo duotas nebe "mikriukas", o mažas "mersiukas" (Mercedes-Benz Vaneo) ir jau nebereikėjo pristatinėti siuntas žmonėms tiesiogiai jiems, o tik į paštomatus, todėl ir darbo laikas buvo trumpesnis, bet atlyginimas nepakito. Ir tą rugsėjo 13-osios, penktadienio rytą "suspraudęs" siuntą į tą mažą "mersiuką" išvažiavau pristatyti tas siuntas į paštomatus. Važiuoju maždaug 20-30 km/h, mašinų eilės didelės. Pamačiau, kad "sušvietė" telefono ekranas, todėl paėmiau telefoną pažiūrėti ir tik staiga BOOOM.. Ir prieš mane stovi senas Golf'as universalas su jau įjungtais avariniais.. O to priežastis ta, kad sugebėjau "įjobinti" Golf'ui į "kablį". Ir nuo to "įjobinimo" pradėjau tikėti, kad yra toks "neįtikėtinas" dalykas, kaip "Penktadienis 13-ta".

 

Ties šituo ir baigsiu.

Norėjau kuo trumpiau parašyti, bet kaip matau nelabai sekėsi.

 

Dar trumpai parašysiu šio darbo (tiksliau darbo šioj įmonėj)  minusus:

 

Minusai:

Darbinio transporto būklė ir rūpinimasi juo: Daugelis iš tų "mikriukų" yra gerai "atjobinti" - pilna įlenkimų ant jų, gal tai nėra taip blogai, kaip jų fizinė buklė ir paruošimas darbui. Kadangi buvo toks variantas, kad baigus darbą. Teko su tuo pačiu "mersiuku" važiuoti į Šilutę ir apsikeisti su kitu kurjeriu "mašinomis", kadangi staiga to kurjerio "mikriukui" dingo trauka. O dar kitam "mikriukui" sugedus, kurjeris turėjo laukti 2-3 val., kol gaus kitą "mikriuką" darbui užbaigti

Patys klientai - patikėkit užpi*davo tie įkyrūs žmonės, kurie vos tik gavę pranešimą, kad jų siunta pristatyta į paštomatą, po poros minučių jie jau laukia prie paštomato, kad galėtų atsiimti siunta. O kadangi yra nustatytas laikas iki kurio reikia pristatyti siuntas į paštomatus, tu klientams pasakai, kad teks palaukti 15-30 min., o jie dėl to skambina "vadovams" ir jiems aiškina, kad juos "privalom" prileisti atsiimti siuntas

Nuobaudos - kaip minėjau viena iš nuobaudų nepristatytos siuntos į paštomatą nurodytu laiku. Tų nuobaudų buvo prigalvota "milijonai", o pačios nuobaudos "kainavo" nuo -10 iki galbūt net -100 nuo algos

giphy.webp?cid=5a38a5a218dfc62b8a49523b3

Jei patiko ir norit dar blog'ų - +REP

Jeigu kilo klausimų šia tema - rašykit į visus bus atsakyta.

 

  • Patinka 14

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Share on other sites

Atvažiuok į UK duosiu darbą su long wheel sprinteriu.

10 metų naują galva, modifikuotas.

 

1-2k į dvi sav.

Londonas

 

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Share on other sites
Svečias
Ši tema yra užrakinta.
×
×
  • Kurti naują...