Jump to content
Ieškoti
  • Daugiau nustatymų...
Rasti rezultatus, kurie...
Rasti rezultatus...

Las-Venturas.LT | 0.3.7 klientas

Prisijungę žaidėjai: 7 / 200

Versija: LV 7.7.7


Bruno_Linn

bruvno blog [#2] - GFX'inimas

Rekomenduoti pranešimai

giphy.webp?cid=5a38a5a21bcd89e35c9807aa3

 

Gerą dieną, vakarą, rytą ar naktį!
Po maždaug 2-3 sav. nuo praieto parašyto blog'o.. sugalvojau "sumesti" dar vieną. Šį kartą apie tai kuo užsiimu forume - GFX. Nors praeitą kartą rašiau, kad norėjau parašyti kuo trumpesnį blog'ą. Šį kartą abėjoju ar pavyks parašyti trumpą. Kadangi turiu daug ką "papasakoti".

[ I ] Beginning [ I ].

Mmm.. Kadangi apie blogą šita tema galvojau jau gan ilgą laiką, tai maždaug tuo pačiu metu man į galvą grįžo toks "prisiminimas" iš tos "senos vaikystės", susijęs su GFXinimu, o labiau su LOGOTIPU. Tiksliai nepasakysiu kiek metų man tada buvo.. bet tai buvo tikrai senai.. prieš kokius 10-12 metų gal.. ir tada kažkodėl tai mano "svajonė" buvo turėti grupę, kuri turėtų žiauriai gerą logotipą. Tuo metu man svarbiau turbūt buvo ne tai, kad ateity noriu turėti grupę, o PATS JOS LOGOTIPAS. Jau tada "planavau" koks tas logotipas turėtų būti. Nors pridursiu, kad pas mane su muzika iki šiol "nibumbum". Bet ties tuo ta "svajonė" baigėsi ir dingo.
Tas tikrasis "prisilietimas" prie GFX'o buvo irgi gan senai.. metų tikrai nepasakysiu, bet.. atsimenu, kad tuo metu vyko Dakaras, kadangi.. pats pirmas mano GFX darbas, jeigu taip jį galima pavadinti buvo su vienu iš Dakaro dalyvių. Kaip pas mane atsirado Photoshop'as ir kaip aš jį atradau net pats neatsimenu. O tas darbas kiek bent jau jį pamenu tai buvo iš google paimtas random wallpaper'is, kuriame ir buvo tas Dakaro lenktyninkas (Marc Coma) ant to wallpaper'io "užpilta" raudona spalva ir padarytos trys linijos su "teptuku" ir tiek.. (vėliau pabandysiu "atkurti" kaip maždaug atrodė tai). Kadangi tuo metu "kapojau" NBA Live, tai benaršydamas net'e radau lietuvišką forumą, kuriame buvo talpinami NBA LIVE modai, kiek atsimenu tas forumas buvo NBA-LIVE.LT ar kažkas panašaus, o tame forume kaip ir daugelyje kitų buvo atskira skiltis skirta "gfx darbams" ir nors tas mano pirmas GFX darbas nebuvo nei kiek susijęs su NBA, bet.. padariau tą dalyką, kurį ir dabar daro daugelis žmonių "pirmą kartą" įsijungę Photoshop'ą - į tą forumą "įmečiau" tą savo pirmą GFX darbą, kad jį "įvertintų".. Ir kad ir kiek būtų keistą jį gan gerai įvertino. Laikui bėgant neturėdamas jokio žalio supratimo bandžiau "peckelioti" tame Photoshop'e visokias nesąmones.

[ II ] Pirmos atrastos pamokos ir pirmi GFX konkursai [ II ]

Praėjus kažkuriam tai laikui nuo to pirmojo GFX darbo sukūrimo sugebėjau atrasti tai ko man reikėjo - www.imagination.lt - forumą, kuriame buvo ir yra pilna Photoshop pamokų, gaila kad dabar tos pamokos niekam nebepadės, kadangi.. kiek vakar žiūrėjau vos ne visos, o gal net ir visos pamokos (tutorialai) ten nebėra "aktyvus", turiu omeny, kad galimai pačios pamokos buvo įkeltos į part.lt, o kadangi part.lt - nuotraukų talpinimas yra trumpalaikis, dėl to tų tutorial'ų "neberodo". Bet tuo metu man tai žiauriai padėjo ir tikrai pavyko savo tuos "skillus" pagerinti. Kadangi tuo metu jau lošiau SA:MP'ą, būtent tuo metu lošiau Zavasko serve (v***) ir ten karts nuo karto vykdavo GFX konkursai, kuriuose teko sudalyvauti. Juose sugebėdavau kažkaip tai užimti prizines vietas. Nors aišku tie "prizai" nebuvo labai įspūdingi. Tame pačiam serveryje pavyko tapti serverio GFX'eriu, bet kiek pamenu juo buvai ne ilgą laiką. Kadangi atėjo laikas "pirmąjai petraukai nuo SA:MP'o".
Po kažkiek tai laiko sugrįžus prie SA:MP'o ieškojau tokio serverio, kuriame galėčiau užimti jau turėtas pareigas. Nuo to laiko pabuvai GFX'eriu keliuose neilgai išsilaikiusiuose serveriuose. Tuo metu tai buvo vienintelė priežastis man naudotis Photoshop'u, kadangi daugiau apart GFX'ų serveriams nieko ir nedariau. O į tai kaip į dalyką iš kurio galėčiau uždirbti nežiūrėjau.

[ III ] Few years later / Mokslai [ III ]

Po to praėjus keleriems metams ir gan gerai pramokus dirbti su Photoshop'u atradau Illustrator'ių, bet kadangi šioj programoj buvau ABSOLIUČIAI žalias ir nieko nesupratau tiesiog "mečiau" Illustrator'ių ir dirbau tik su Photoshop'u. Kadangi tai buvo 10 klasė, reikėjo pradėti galvoti kur po to mokytis, kadangi mokiausi mokykloje, kurioje tuo metu buvo 10 kl., o žiūrint į pažymius - nusivažiavau, dėl to vienintelis variantas buvo "profkė", šiaip ne taip net'e radau sau kaip ir tinkančią profesiją kitam mieste. Ta profesija - Kompiuterinio projektavimo operatorius. Trumpai sakant šią profesiją apima 3D objektų "kūrimas", grafinių darbų kūrimas, bei maketavimas. Pamokos su tuo 3D objektų kūrimu/piešimu man tikrai nesisekė, kiek pamenu per visus 3 kursus didžiausias metinis išėjęs iš pamokų, kuriose tai buvo mokama buvo 6 ar net 5. Jau po pirmų metų pamatęs, kad man ne tai.. galima sakyti "mečiau" tuos 3D objektus, nelabai tesistengiau mokytis + tai buvo viena iš tų pamokų, kuriose būdavau dažnas "bėglys". Kalbant apie grafinių darbų kūrimą ar maketavimą - man tai sėkėsi daug geriau, ypač pamokos, kuriose tekdavo dirbti Photoshop'u ar Corel Draw (programa panaši į Illustrator). Dėl to besirenkant 12-os klasės egzaminus prie privalomo lietuvių k. egzamino pasirinkau anglų k., bei technologijų (o dar tiksliau grafikos sritį, apačioj numesiu savo egzamino baigiamąjį darbą, kurį pavyko rasti). Nors ir "grafikos" pamokose dažniausiai užduotys bent jau man buvo tikrai nelabai tokios.. "įdomios", vistiek.. kažkaip tai.. sugebėjau "neatmesti" tų pamokų. 
Atejus laikui, kai buvo dalinamos 12 kl. technologijų egzamino užduotys sužinojau, kad gavau tą užduotį, kurią ir norėjau gauti - sukurti firminį stilių, šiuo atvėju reikėjo sukurtį "profkėj", kurioje mokiausi firminį stilių, kadangi tais pačiai metais buvo pakeistas jos pavadinimas. O į tą firiminį stilių įėjo: logotipas, vizitinė kortelė, blankas ir vokas. Kaip logotipas maniškis tikrai išsiskyrė iš kitų, kadangi daugelis, kam irgi atitėko užduotis, kurioj reikėjo sukurti logotipą, jame bandė atvaizduoti ar tai knygą ar dar ką nors kas reikštų "švietimo įstaigą" o aš pasirinkau "profkės" pavadinimo pirmojo žodžio, pirmąją raidę - šiuo atvėjų "K - (Klaipėdos)", bei "nesąmonė", kuri pagal google paiešką reiškia "technologijas" ir tai sujungiau į vieną dalyką. Sukūrus 20-ties puslapių aprašą atėjo dieną, kai reikėjo jį pristatyti. Mažai ką iš to atsimenu, bet atsimenu, kad.. buvo daug klausimu kodėl tik K raidė, o ne pvz. visų pavadinime esančių žodžių pirmosios raidės ir pnš. Nepaisant to, pats logotipas buvo įvertintas, kaip atrodantis "profesionaliausiai" iš visų, bet kaip dabar man, tai tuo metu vertintojams logotipas neatrodė skirtas švietimo įstaigai, todėl iš egzo nepavyko gauti maksimumo.. Atėjus paskutiniąjam, trečiam kursui, ačiū Dievui visos pamokos buvo susijusios tik su profesija. Bet sunkiausia tame kurse buvo ne patys mokslai o paieškos įmonės, kurioj galėčiau atlikti praktiką (3 mėn trukmės). Šiaip ne taip pavyko atrasti ir susitarti dėl praktikos įmonėje užsiimančioje reklamos (vizualinės/grafinės) bei spaudos kūrimu. Apie pačią praktiką nieko nepasakosiu, jeigu įdomu rašykit, klauskit atsakysiu į visus klausimus, kokius tik užduosit.

Ačiū skaičiusiems! ;3

 

12-os klasės tech. egzas (tingiu convert'uoti failą, todėl ne visi užrašai matysis).

 

Patiko? +REP

  • Patinka 5
  • Ačiū! 1
  • Haha 1

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Share on other sites
Svečias
Ši tema yra užrakinta.
×
×
  • Kurti naują...